Saturday, 15 October 2011

NADA CINTA !

axoe sekarang tengah arok dengan SINETRON NADA CINTA nih ,,sampai abang axoe tanyer ..
" DEK ,,KOE TAK PENAT KER TENG0X CRITER ENDON NIH HARI-HARI ??"
dengan banggenyer axoe jawab ! "MESTILAH TAK  BENGONG! ADE PAKWER AXOE DALAM UE "
huhux ! caper lagi kalu bukan c RANDY PANGALILA nih !
macho ! 
chomel babe !
hensem an ?
haish ! 

axoe confirm at indonesie ue lagi ramai fans dyek an ??beribu-riban ,,berjuta-juton mybe !tapi ,,gasak la ! tak kisah langsong ! peace !
nak lagi pic dyek ?? boley aje ! tapi ,,tak nak ! penat dherr ! malas nak upload ! hehehuhu !
okay ! STOP IT ! ue HERO dyek ! MIKHA TAMBAYONG ! nak teng0x plak HEROIN dyek ?? sebentar yaw !
lagi ....
laggiiii ...
dann laaaggiii ,,,.ceriter ni kalu diikot-ikotkan mcm HIGH SCHOOL MUSICAL ..mybe lha !

SINOPSIS INI CERITER !

Faris adalah ana orang kaya menjalinkan hubungan cinta dengan Rina (lakonan Dewi Sandra) seorang guru muzik dari sebuah keluarga yang sederhana. Hubungan cinta mereka ditentang oleh Tirta ayah Faris.  Faris dan Rina dipisahkan, Faris dipaksa berkahwin dengan Nia.
Rina rupanya hamil (hubungan dengan Faris) dan melahirkan anak perempuan, yang kemudiannya diculik oleh Nia dan dihantar ke rumah anak yatim.
Selepas 17 tahun Nada ( anak perempuan Rina) yang dibuang Nia kini sudah dewasa dan menjadi remaja yang sangat cantik dan sukakan muzik. Nada menyimpan hasrat nak bertemu ibu dan bapanya yang tak pernah dia ketahui berada di mana, dia kemudian lari ke Jakarta.
Di Jakarta dia telah terlibat dalam kemalangan dan nyaris dilanggar keretapi, tapi diselamatkan oleh Rina. Pertemuan itu tidak berjaya membuatkan mereka bersatu kembali. Nada membawa haluan sendiri hingga bertemu dengan 3 orang jalanan, mereka membuka warung di depan sebuah sekolah mewah tempat anak anak orang kaya. Kebetulan Rina mengajar muzik di sekolah tu.
Rina dan Nada kembali rapat dan masing masing sukakan muzik. Nada mempunyai suara yang merdu. Di sekolah tu ada Ricky (lakonan Randy Pangalila) seorang pelajar yang kacak dan menjadi tumpuan di sekolah. Ricky terpesona dengan suara merdu Nada.
Rasty kekasih Ricky mulai cemburu melihat Ricky memberi tumpuan kepada Nada, Rasty cuba sedaya upaya nak menyingkirkan Nada dari sisi Ricky.
Rasty rupanya anak Faris dan Nia. Adakah Rasty dan Nada merebutkan cinta Ricky seperti kedua ibu bapa mereka dulu? Atau akankah ini membuat Faris kembali kepada Rina? nantikan kesudahan dan episod akhir Nada Cinta di Astro.
credit to : NURIZSPACE BLOG ! 

TERIMA KASIH SILA DATANG LAGI :)

No comments:

Post a Comment

1) anda comment ,,anda comel !
2)comment seikhlas haty yaw !
3)dah comment ?? anda comel !!
LURVE U ! <3 !